dijous, 15 de novembre del 2007

Art lul·liana

Un parell d'explicacions, de procedència diversa, que ens poden ajudar a entendre el concepte:

Art lul·liana: un sistema d’abast universal per trobar la veritat i que seria infal·lible per a la conversió dels infidels. L’any 1274, en el retir d’una ermita al puig mallorquí de Randa, Llull experimenta una revelació divina —la coneguda com "il·luminació de Randa"—, d’acord amb la qual concep l’art.

Art lul·liana: un mètode racional de demostració de les veritats de la fe cristiana; cerca de portar tothom a l'acceptació dels dos misteris cristians de la Trinitat i l'Encarnació. És un intent de provar la veritat de la fe cristiana per raons necessàries.

Si voleu fer-vos una idea de la complexitat de l'art lul·liana, feu un cop d'ull a aquestes dues pàgines:

- Qui és Llull: el pensament

- Enigmística

2 comentaris:

Unknown ha dit...

no m'ha servit de res (no ho entenc) , a més crec que falta informació per què estigui ben completa, però gràcies

Perrontxo el Gran ha dit...

A jo tampoc m'ha servit de res. Repeteixes quatre vegades lo mateix -tot ique de diferent manera, el qual és valorable-. Tenc uns deures de català a entregar sobre l'il:luminat den Ramon i ses seves ideologies des ous i culpa teva no ho podré entregar, figaflor. Eh, però gràcies per s'esforç, no m'ha ajudat però esper que amb aquesta publicació disfrutessis. Una abraçada molt calurosa des de Finlàndia, on les abraçades com a molt poden ser fredes o fins els 6Cº